Hur man väljer den bästa VPN-servern plats

Det kan vara svårt att välja den bästa VPN-serverns plats om du är ny på VPN. Även personer som har använt VPN till iptv king ett tag kan stöta på svårigheter ibland.

Tja, oroa dig inte-vi ska gå vidare och förklara vad saker du behöver tänka på när du väljer en VPN-server.
Innehållsförteckning

Vad är en VPN-Server ändå?
VPN-plats jämfört med VPN-serverns plats
Hur viktigt är att välja rätt VPN-Server plats?
Hur man väljer den bästa VPN-servern plats
“Ju fler servrar, desto bättre”-en vanlig missuppfattning

Innan vi kommer till det, men, låt oss täcka några relevanta frågor om VPN-servrar.
Vad är en VPN-Server ändå?

Bäst i test av åtta VPN-lösningar: Se tv från hela världen

En VPN-server är normalt en standardserver som är konfigurerad med https://VPNS.se serverprogramvara. Det gör det möjligt för leverantörer att vara värdar för och leverera sina tjänster. Men, till skillnad från andra servrar, tenderar att ha mer logiska och fysiska kommunikationsportar.

VPN-användare kan ansluta till en VPN-server och få sina egna IP-adresser utbytta mot serverns adress. Dessutom, innan de faktiskt få tillgång till VPN, de ansluter till servern som autentiserar dem.

VPN-servrar kan antingen tillhöra VPN-leverantören eller så kan de hyras från tredjepartsleverantörer – vanligtvis datacenter. Servrarna kan också vara fysiska datorer (dedikerade servrar) eller virtuella privata servrar (VPS). Moln servrar kan också användas, men de anses inte vara för pålitliga av VPN-leverantörer eftersom de finns i en “delad” virtualiserad miljö.

Dedikerade servrar är mer idealiska eftersom endast VPN-leverantören utnyttjar dem. Med en VPS, å andra sidan, har leverantören att dela den fysiska värddatorn med andra kunder som hyr den.
VPN-plats jämfört med VPN-serverns plats

Dessa 2 termer kan tyckas liknande, men de är verkligen inte. En VPN-serverplats är den fysiska plats där servern finns – till exempel landet. En VPN-plats refererar normalt till det land där VPN-providern finns eller det land som leverantören ingår i.

Vanligtvis är de bästa VPN-platserna länder där leverantörerna inte behöver oroa sig för lagar som tvingar dem att lämna över användardata, som Gibraltar, Moldavien eller Schweiz.
Hur viktigt är att välja rätt VPN-Server plats?

Det är ganska viktigt, med tanke på att det kan påverka din online-upplevelse. Plus, skulle du förmodligen vill få ut det mesta av din VPN-användning och de pengar du betalar för det, och att välja rätt server är en viktig del av det.

Till exempel, det finns en chans att välja fel VPN-server (för dina behov, förstås) kan resultera i långsammare hastigheter eller mindre avskildhet.
Hur man väljer den bästa VPN-servern plats

Vanligtvis kan alla VPN-servrar leverera en anständig upplevelse. Men om du har ett specifikt mål, måste du välja den rätta.

  1. avståndet mellan dig och servern

Om du ansluter till en VPN-serverplats som är ganska långt från din egen geografiska plats kan det uppstå långsammare anslutningar. Varför? Eftersom det tar längre tid för datapaket att skickas mellan din enhet (er), VPN-servern och de webbplatser och tjänster som du använder.

För att undvika problem med hög latens är det bättre att ansluta till en server närmare dig om online-hastigheter är viktiga för dig.

Till exempel, om du befinner dig i Italien och har en standard 100Mbps Internet uppkoppling, kommer du sannolikt att få bättre hastigheter om du ansluter till en server baserad i Europa (90-95mbps, till exempel) än en i USA (potentiellt 5-15mbps). Siffrorna är bara ett exempel, och de kan variera för varje användare.

Och självklart, om du ansluter till en VPN-server som finns i ditt eget land, får du bäst resultat när det gäller anslutningshastigheter.

  1. om servern tillåter P2P eller inte

Om du vill engagera dig i fildelning, är det idealiskt att ansluta till en server där du får anständiga hastigheter (så, sannolikt en som är närmare din plats).

Men det viktigaste är att välja en server som har “P2P-stöd.” Vad menar vi med det? Tja, kom ihåg att P2P är inte tillåtet i alla länder. På vissa ställen är det faktiskt olagligt. Så, det finns en chans att inte alla servrar på en VPN-leverantör nätverk kommer att tillåta torrenting. Vanligtvis kommer pålitliga VPN-leverantörer att klargöra vilka servrar som erbjuder P2P-stöd för legal torrenting.

Men om leverantören inte nämner det, prova att fråga dem eller ansluta till en server i ett land med lax P2P lagar, som Rumänien, Nederländerna, Spanien, Schweiz, eller Mexiko.

En annan anledning till varför du bör välja en P2P-specifik VPN-server är att vissa leverantörer optimera servrarna för exakt den typen av trafik, vilket ger användarna bättre resultat.

  1. vad geo-blockerat innehåll du vill komma åt

Om du är intresserad av att komma åt en viss webbplats eller tjänst som inte är tillgänglig i ditt land, måste du välja en VPN-Server plats i ett land där nämnda webbplats eller tjänst fungerar.

Till exempel, om du är från Polen och vill komma åt Pandora radio, måste du välja en VPN-server som är baserad i USA, eftersom den webbplatsen bara fungerar för oss IPs.

  1. hur viktig sekretess är för dig

Inte får oss fel-VPN är i allmänhet mer än kan skydda din integritet på nätet (förutsatt att du inte går med gratis VPN, förstås).

Men kanske du vill använda VPN tillsammans med Tor för extra sekretess för att förbättra din anonymitet och hindra din ISP från att se att du använder Tor. För att inte nämna att din IP inte skulle avslöjas för Tor Entry noder på detta sätt.

I så fall måste du välja en server som stöder Tor-trafik.

Det är också en bra idé att ansluta till en VPN-server som använder ett VPN-protokoll med stark kryptering som OpenVPN, till exempel.

Nu, vissa människor säger att du inte bör välja en VPN-Server plats som är i ett land känt att tillhöra den 5 ögon, 9 ögon, och 14 ögon grupper (i princip internationella övervakningsorgan). Men så länge du använder en VPN-provider som har en tydlig No-logs-policy bör det inte finnas några problem.