Är data alltid krypterade med en vpn?

Så fort data når se vilka vpn tjänster som var bäst dekrypteras den först och skickas sedan till mottagaren. Även om DIN VPN-tunnel kan erbjuda kryptering kan statusför dina data ändras när de är i tunneln. Detta kan inträffa om mottagaren av dina data inte har möjlighet att dekryptera dem.

Om så är fallet skymmer VPN-servern varifrån datan kommer, och du som Internet-användare förblir anonyma, medan mottagaren inte vet vem du är och var du befinner dig.

Men det finns ingen anledning att oroa dig eftersom du kan lösa detta med end-to-end kryptering, vilket är ett system för kommunikation där endast de två personer som kommunicerar kan komma åt det delade innehållet. Det bästa man kan göra vore att hitta en tjänst som redan erbjuder denna typ av teknik.

Om du behöver skicka några data som redan är krypterade, kommer VPN inte att orsaka några problem. Det kommer helt enkelt att lägga till ett andra lager av kryptering som kommer att tas bort när data lämnar VPN-tunneln. Så, du kommer att ha allt skydd du behöver åt båda hållen.